Lyderystės ekspertų konsultantas Bendravimo interviu svarba – nuotrauka leonardo-dri-facile-web-marketing-nicola-onida-seo-copywriterleonardo yra lyderystės, problemų sprendimo ir derybų konsultantas. Mane visada sužavėjo jo bendravimo stilius, tai jo gebėjimas „mąstyti už dėžutės ribų“. Bet kadangi nenoriu per ilgai tęstis, verčiau leisiu jums pasimėgauti šiuo puikiu interviu, tad pereikime tiesiai prie reikalo: kokią įtaką žmogui daro bendravimo įgūdžiai? Jei galėčiau bendrauti geriau, ar būčiau geresnis žmogus? Iš karto pradėkime nuo egzistencinių klausimų! Į pirmąją dalį lengva atsakyti, nurodant pirmą praktinio bendravimo aksiomą: „Negalima nebendrauti.
“Čia lengva Iš to nesunku daryti išvadą, kad bendravimas B2B el. Pašto sąrašas yra neatskiriama žmogaus savybė. Manau, jei geresnis bendravimas daro mus geresnius, viskas priklauso nuo to, ką turime omenyje sakydami „geriau“. Išmokus geriau bendrauti, aš neabejotinai padidinau atsakomybę už savo veiksmus ir jų poveikį kitiems. Tačiau tai, kaip aš pasinaudosiu šia atsakomybe, priklauso nuo mano asmeninės etikos! Įsivaizduokite, kad esate mokslininkas, bandantis rasti efektyvaus bendravimo formulę. Kokius ingredientus naudojate? Ar galite pasakyti tikslų kiekvieno kiekį? Aš neturiu įsivaizduoti, kad esu mokslininkas, aš esu! paieška nesiskiria nuo efektyvaus peilio formos.

turi jį naudotiJei turėčiau jį naudoti ruošiant sušį, jis būtų kitokios formos nei reikia mėsai supjaustyti. Situacija vėl kitokia, jei peilis skirtas stalui ar vaikams. Komunikacijos efektyvumas yra susijęs su gebėjimu pasiekti komunikacijos tikslus, o geras atspirties taškas to pasiekti yra pragmatinio bendravimo aksiomos, sukurtos Paulo Watzlawicko. Turint galvoje technologijų plėtrą ir plačiai paplitusią informacijos sklaidą, ar, jūsų nuomone, šiandien bendrauti yra lengviau nei prieš keletą metų? Sakyčiau, vienaip lengviau, kitais – sunkiau.
|